maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kania, tomato ketchup

Vanha oululainen viisaus kertoo, että pölijä saa olla, kunhan ei oo tyhymä. Ja vaikka olen useaan otteeseen tämän blogin tiimoilta väittänyt itseäni tyhmäksi, niin eihän se oikeasti pidä paikkaansa. Pölijä minä kylläkin olen, mutta Oulusa saa olla.

Viikonloppuna sen sijaan vastaan tuli pitkästä aikaa oikein todella tyhmä ihminen. Enkä tarkoita mitään höpsöllä tavalla yksinkertaista, vaan oikeasti kertakaikkisen tyhmää.  Jokainen on varmasti joskus kohdannut sellaisen. Ihmisen, jota silmiin katsomalla näkee suoraan takaraivoon, tai itseasiassa takaraivon läpi. Hyvällä säällä saattaa näkyä jopa naapuripitäjään asti ja sekin on vielä vähättelyä. Ja vaikka kuinka yrittäisi kaivaa pintaa syvemmältä, niin tyhmyyden lisäksi sieltä ei vain löydy yhtään mitään. Tyhmän ihmisen kohdatessaan joutuu ihmettelemään, että miten ihmeessä tuo oikein pysyy hengissä. Ja miksi.

Tämänkertainen Kania ketsupin tarjoiluehdotus on kuin todella tyhmä ihminen. Minä kyllä yritin tonkia ja miettiä ja löytää edes jonkinlaista twistiä tähän, mutta ei. Ei siinä vain ole yhtään mitään. Siinä on pelkästään kuva kolmesta tomaatista kantoineen ja vieressä lukee nelikielisesti "tarjoiluehdotus". Se on niin tyhmä juttu, että se ei jaksa edes naurattaa.


Lidlissä oli kyllä toinenkin tomaattiaiheisella tarjoiluehdotuksella varustettu ketsuppi. Ehdotuksessa oli 11 tomaattia kantoineen. Sitä voisi verrata tilanteeseen, jossa todella tyhmän ihmisen 2,67 kaveria ilmestyy yllättäin paikalle ja huomaat heidän olevan vielä todella tyhmääkin ihmistä tyhmempiä. Se ketsuppi jäi kauppaan.


Tuntui todella typerältä ostaa ulkomaisia tomaatteja näin kesäaikaan, mutta kotimaisista tomaateista oli poistettu kanta. Tomaatit olivat mauttomia ja lisäksi vielä kotimaista versiotaan kalliimpia.

Kun kyseessä kuitenkin oli ketsupin tarjoiluehdotus, niin päätin testata mille ketsuppi maistuisi tomaatin päällä. Vähän niin kuin huumorimielellä, heh heh.


Voisi kuvitella, että tomaatti ja tomaattiketsuppi sopisivat yhteen vähintäänkin kohtuullisesti, mutta maku olikin ihan hirveä. Mieleen tuli pilaantunut tomaatti. Tosin ehkä se johtui tuosta kyseisestä ketsupista. Se kun ei todellakaan ole kovin hyvää.

Yritin keksiä jotain loppulausetta tähän, mutta olo on kuin tyhmän ihmisen kohtaamisen jälkeen: Tyhjä.

11 kommenttia:

 1. Hauska blogi, johon jää totisesti koukkuun !
  Kiitos taas tästäkin tarjoiluehdotuksesta :-D

  VastaaPoista
 2. Melkein yhtä käytännöllinen tarjoiluehdotus löytyy Rainbow'n kevytmetukan paketista. Suosittelen tutustumaan: http://www.rainbow.fi/default.asp?viewID=1474&productID=2465

  VastaaPoista
 3. Aino-jäätelöpakettien tarjoiluehdotukset voisivat piristää näin kesällä. Huomaathan, että orkidea ei ole syötävää...

  VastaaPoista
 4. Rainbown kasvisyrttiliemikuutioitten vanhassa pakkauksessa oli mielenkiintoinen tarjoiluehdotus. Mullois tuolla kaapissa moinen, haluatko kuvan? :P Toi nykyinenkin pakkaus on kyllä melko... Mielenkiintoinen, jos siinä lukee tarjoiluehdotus.

  VastaaPoista
 5. Öhm... Joo... Mitäs tästä nyt voisi sanoa... Hyvä blogin tykkään karseasti, mutta hieman masokistiselta touhulta tuo tuntuupi...
  Tarjoiluehdotus: A+ jugurtti maustamaton luomu tai jotain. Kuvassa pitäisi olla kulho tuota jugurttia ja puna-apila lehtineen... Ei multa nyt löydy kuvaa, mutta jos kaupasta käytpi vilkaisemassa niin ei se tuskin pahaa tee...

  VastaaPoista
 6. Aino-jäätelöä meinasin myös tulla ehdottamaan. Ovat Valiolla periaatteen ihmisiä tämän tarjoiluehdotus-käsitteen käyttämisessä, se löytyy joka Aino-maun kannesta. Oma suosikkini noista on metsämansikkajäätelö, jossa ehdotetaan tarjottavaksi metsämansikoita, niiden kukkia, lehtiä ja kätevänä tarjoiluastiana kaksi heinänkortta. Ah niin tulee lapsuuden kesät mieleen!

  Sarjassa Simppelit ja toimivat voisi maistella karpalo-kinuskijäätelöä, sen kannessa kun on kuvattuna - yllätys, yllätys - karpaloita ja lammikko kinuskia.

  VastaaPoista
 7. Bahahahah tama blogi on niin mahtava! Luin (lahes) yhdelta istumalta. Ja nyt harmittaa ku loppu. Lissaa lissaa kansa tahtoo lissaa!

  VastaaPoista
 8. Tarjoiluehdotus-idea: Mama nuudelit. http://kotisivukone.fi/files/aseanic.palvelee.fi/H/keitot/instant_chicken_noodles_jumbo_pack_90_g_mama.jpg

  tai vähän haastavampi maku:

  http://artandflipper.com/blog/wp-content/uploads/P1490934.JPG

  VastaaPoista
 9. Buahhahhaahaa... Ihan parhautta toi "silmiin katsomalla näkee suoraan takaraivoon", niin kuvailit yhden työkamun. :D On välillä pokassa pitelemistä hään kanssa, sen suhinan korvien välissä voi hiljaisena päivänä kuulla...

  VastaaPoista
 10. Työkaverini epäili, ettei haluaisi nähdä tämän tuotteen esittelyä tässä blogissa: http://bigbasket.com/p/103909-tomato-sauce/ , mutta täällähän olikin jo melkein samanlainen - tosin tuossa on tuo hymynaamakin - vähän karrikoitu toki. Tuotenimikin on hyvä.

  VastaaPoista
 11. Agen Poker Online Terbaik Dan Terpercaya | 24 Jam Layanan Terbaik | Proses Cepat Pasti Nyaman | 9 Games 1 ID | Real Player Vs Player No Robot No Admin | Bonus Chips 100k
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker

  VastaaPoista