sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Meira, amerikkalainen salaattikastike

Olen tähän saakka pitänyt blogin suhteen perusperiaatteena sitä, että tarjoiluehdotus on tarjoiluehdotus vain, jos pakkauksesta löytyy asianmukainen merkintä. Jos "tarjoiluehdotus" -merkintää ei ole, kyseessä on vain tuotetta jollain tasolla esittävä kuva. Käytäntö on ollut looginen ja selkeä. Tällä kertaa jouduin kuitenkin pohtimaan tätä käytäntöä uudelleen, ja siispä nyt ollaankin hieman harmaalla alueella sen suhteen, että onko kyseessä oikea tarjoiluehdotus vai ei. Käytännön kyseenalaistamisen aiheutti Meiran amerikkalainen salaattikastike. 

Kastikepullon etiketissä on kuva jonkinlaisesta sotkusalaatista, mutta "tarjoiluehdotus" -merkintä puuttuu. Etiketistä löytyy kuitenkin ohje, joka opastaa vesimeloni-kananugettisalaatin teossa ja tarkempi tarkastelu osoittaa, että etiketissä oleva kuva sattuukin sopivasti olemaan juurikin tuota vesimeloni-kananugettisoopaa. Että onko tämä nyt sitten tarjoiluehdotus vai ei?


Pitkällisten pohdintojen jälkeen tulin siihen tulokseen, että mikäs muukaan se voisi olla: Paketissa on kuva salaatista ja vieressä ohje, jossa kerrotaan kuinka se tehdään. Siis tarjoiluehdotus mikä tarjoiluehdotus. Kaiken lisäksi ohje ihan oikeasti sisältää pullossa myytävää salaattikastiketta! Wau!

Mutta siinä missä muiden Meiran valmistamien salaattikastikkeiden sisältämät reseptit ovat jotakuinkin järkeenkäypiä (muun muassa broilerisalaatti, ceasarsalaatti ja hedelmäsalaatti), niin amerikkalaisen salaattikastikkeen vesimeloni-kananugettisalaatti on varsinainen sekasikiö. Kauniisti sanottuna se on  tohtori Frankensteinin synnyttämä salaattien talidomidilapsi, jota kylvetetään viikottain Fukushima Daiichi II:ssa, kosmisen säteilyn toimiessa taustamusiikkina. Tai ehkä minä vähän liioittelin. Jätetään se taustamusiikki pois kuvauksesta. Kosminen säteily saa kuitenkin jäädä.

Ongelma ei niinkään ole se, että salaattiin olisi käytetty huonoja raaka-aineita, vaan se, että niitä ei tunnu yhdistävän oikein mikään. Vaikuttaakin lähinnä siltä, että jokin satunnaisgeneraattori olisi arponut reseptin salaateissa yleisesti käytettyjen aineksien pohjalta. Eli todennäköisyys sille, että ohjeen mukaisesti tehty salaatti olisi oikeasti hyvää, on suunnilleen samaa luokkaa kuin saada seitsemän oikein lotossa kahtena viikkona peräkkäin. 

Jos joku jostain järjettömästä syystä haluaa kuitenkin kokeilla tätä kotona, niin tarkka ohje löytyy alla olevasta kuvasta:Jäävuorisalaatti ja hasselpähkinä ovat aikalailla peruskauraa salaatissa kuin salaatissa. Tässä vaiheessa kaikki hyvin.

Ananas, vesimeloni ja punasipuli - nuo raikkaan hedelmäsalaatin perusaineet. Eikun, heetkinen?

Kananugetti - tuo tohtori Frankensteinin einesteollisuudelle synnyttämä talid... ...No, se taisikin tulla jo selväksi... Eivät kai edes amerikkalaiset valmista kananugeteista SALAATTIA?! Eiväthän?

Kaiken kruunaa tuo ihana salaattikastike, joka etiketin mukaan soveltuu niin vihannes-, kala-, kuin äyriäissalaattienkin kastikkeeksi. Mikähän äyriäinen kananugetti mahtaa muuten olla? Entäs vesimeloni?

Salaattia sekoitellessani selvisi muuten myös se, että miksi etiketissä oleva kuva oli niin kovin epätarkka:


Pakkohan tuota sotkua oli kuitenkin maistaa ja varmaan vähän yksinkertaisemmatkin arvaavat jo tässä vaiheessa, että mitä mieltä minä sen mausta olin: Siis aivan ihanaa! Superb taste!

Tai sitten ei. Ehkä kaikkein ällöttävintä oli ananaksen ja salaattikastikkeen yhdistelmä. Ananaksen päälle tunkeva makeus ja salaattikastikkeen öljyinen etikkaisuus ei ole makuyhdistelmä, jonka haluaisin ihan heti kokea uudelleen. Lisäksi purkkiananaksen rakenne on jotain sellaista, mitä minä en voi sietää. Se tuntuu inhottavalle hampaissa ja kielellä. Eikä toisaalta vesimelonin ja salaattikastikkeen yhdistelmä ollut juurikaan edellä mainittua parempaa. Tai punasipulin, ananaksen ja vesimelonin yhdistelmä. Ja sitten oli vielä tietenkin kananugetit, luonnollisestikin halvinta laatua mitä rahalla saa. En tiedä mistä ne oli tehty, mutta kanasta ei ainakaan. Itseasiassa ne saattoivat aivan hyvin sisältää äyriäisiä. Tai ainakin mönkiäisiä. 

Ensi yötä odotellessa:

14 kommenttia:

 1. Yäk. Puistattavaa. Kiitos tästä huikeasta uhrauksestasi blogistanian tutkivan journalismin alttarilla.

  VastaaPoista
 2. Niin sairasta kun se onkin niin toi salaatti näyttää mun silmiin hyvälle! :D Tosin mausta en menisi vannomaan, etenkään kaikenlaisten sipulien vihaajana.

  VastaaPoista
 3. halusin vaan sanoa, että tää blogi on ehkä nerokkain ikinä.

  VastaaPoista
 4. Hauska blogi ja hauska kirjotustyyli! Ilo lukea näitä uhrautumisia testata kaikkea mitä kukaan muu ei uskalla...:D

  VastaaPoista
 5. Salaatinkastike saattaa olla amerikkalainen, mutta tuo salaatti ei kyllä varmana ole! :D Ainakin täällä päin maata, ja epäilen että koko valtakunnassa muodostetaan Suomeakin nihkeämmin tällaisia superyhdistelmiä kuten kananugetti ja ananas tai meloni ja salaatinkastike.

  VastaaPoista
 6. Hrrr, ihan pahaa tekee. Vesimeloni on todellinen riskiraaka-aine ylipäätään missään yhdistelmissä, saati sitten että sillä mennään pilaamaan koko sotku mikä on muutenkin täynnä ristiriitaista kamaa xD Kananugetteihin asti saatoin jotenkin sulattaa ajatuksen tästä makuelämyksestä, mutta siihen stoppasi. Punasipuli herättää myös mieleeni kysymysmerkin. Voi apua, mitä siellä on mietitty, ja ehkä mietitty nimenomaan konkreettisen kokeilun sijaan. Reseptit ja kaikki, voi pyhä sylvi! Kiitos tästä, päivän naurut tuli koettua hyvinkin. Olenkin odotellut arvioitasi jo jonkun aikaa, ja peljästyin että lopetit testailun tai sait vatsahaavan ;) Mukavaa ja kokeilurikasta helmikuuta!

  VastaaPoista
 7. http://www.pirkka.fi/sites/default/files/styles/large/public/products/marsu_54547_2_jpg.jpg

  Nam nam. Maistuis varmaan sullekin.

  http://se-img2.ciao.com/ise/images/products/normal/677/friggs-riskakor-med-nacho-chilismak--1049677.jpg

  Toi ei välttämättä oo tarjoiluehdotus, mut kun sähän oot sellanen chilien ystävä....

  VastaaPoista
 8. :D älä koskaan osta mitään missä lukee "amerikkalainen".

  Tämä Tarjoiluehdotuksen teppoletti saisi saada oman segmentin Aamu-tv:hen. Ihan siihen 'Voita ja sokeria' -osuuden perään ;)

  VastaaPoista
 9. Monesti kuulee maininnan : "meneehän ne vatsassakin sekaisin" ...menee joo, mutta ei niitä sieltä maista! (no, tämän sotkun ehkä sen matkatessa takaisin suuhun)
  Miten näinkin moni yksittäisenä maukas aines saadaan pelottavalla tavalla yhdistettyä sellaiseksi kakofoniaksi, että heikompia hirvittää...

  Olet Sinä Teddypunkkari vaan kova jätkä. Minulta tuo sose olisi jäänyt maistamatta...

  VastaaPoista
 10. Ehdotus: Oululaisen Aidot Alkuperäiset Hapankorput. ^^

  VastaaPoista
 11. Liha irrotetaan mekaanisesti kanan luista ja muista osista, ja jäljelle jää tahnaa joka värjätään pinkiksi, leivitetään ja keitetään öljyssä tms. En tajua miten joku on keksinyt reseptin jolla pilataan muutoin täysin terveelliseksi luokiteltava salaatti moisella kuralla

  VastaaPoista
 12. Tulipa mieleen tämä postaus, kun katselin Hälsans Kökin seesamnugettipakettia. Ilmeisesti nämä nugettisalaatit ovat jokin juttu, kun siinäkin oli. o.O Ei valitettavasti tarjoiluehdotuksena, mutta takapuolella sellaisena "katso kotisivuiltamme reseptejä!" -houkuttimena.

  VastaaPoista
 13. Agen Poker Online Terbaik Dan Terpercaya Mcb Poker | 24 Jam Layanan Terbaik | Proses Cepat Pasti Nyaman | 8 Permainan 1 ID | Player Vs Player No Robot No Admin
  Link Alternatif
  mcb poker
  mcb poker online
  mcbpoker omaha
  mcbpoker ceme
  mcbpoker blackjack
  mcbpoker qiuqiu
  mcbpoker domino
  mcbpoker capsa

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä toi kuulostaa hyvältä omituista et yleensä en tykkää mistää valmiista esim kaupan lihapullat mut kananuketeissa se halvin sekamössö on paljonparempaaku filee ja toi salaatti muutenki kuulostaa tosihyvältä pitää joskus kokeilla...

  VastaaPoista