tiistai 19. huhtikuuta 2011

Mikä on tarjoiluehdotus?

Tarjoiluehdotus on elintarvikkeen valmistajan näkemys siitä miten elintarvikepakkauksen sisältö tulisi nauttia. Tosin pohjimmiltaan tarjoiluehdotuksen ideana on olla vain mahdollisimman kivan näköinen kuva pakkauksen kyljessä jotta sisältö saataisiin paremmin kaupaksi. Sana "tarjoiluehdotus" lisätään kuvan viereen ettei idioottimainen kuluttaja oikeasti kuvittele että hapankorppupaketin mukana tulee juustoa ja halkaistuja oliiveja.

Ehdotuksellisesti kaikkein heikoimmillaan (ja todennäköisesti maun suhteen parhaimmillaan) tarjoiluehdotuksissa on tyydytty kippaamaan kalakeitto einespakkauksesta lautaselle tai toisinaan murokulhon päälle on saatettu heittää pari mansikkaa. Välillä mennään kuitenkin jossain aivan toisissa ulottuvuuksissa ja tuntuukin, että näitä anjovis-kurkkusalaatti-mangomeloni-näkkileipä-yhdistelmiä on ollut laatimassa vain raskaana olevat naiset todella outoine mielihaluineen.

Päätinkin ryhtyä kokeilemaan kelpaavatko tarjoiluehdotukset todellisuudessa mihinkään muuhun kuin roska-astian täytteeksi tyhjien elintarvikepakkausten mukana.

Testailen tarjoiluehdotuksia sitä mukaa kun vatsa, viitseliäisyys ja budjetti vain sallivat. Minä kokeilen, että teidän ei tarvitse kokeilla.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Heippatirallaa. Äkkäsin tämän blogisi puolivahingossa, mutta hauskaa on ollut. Taidan myöhästyä tänään "kaikesta" kun jäin lukemaan näitä sun juttujas. Mainio aihe, se täytyy sanoa. Eipä ole tullut koskaan oikein katsottua pakkauksen kylkeen, mitä niissä ehdotellaan mutta toden totta, ihan hulvatonta.
  Ehkäpä voisit joskus ruotia eri karkkipussukoiden sisältöä ja makuja? Niistä ei toki tarjoiluehdotuksia saa, mutta joitakin uutuuksia tutkiessa tekee mieli pitäytyä samassa vanhassa. Ja jätskit kans. Mitä mielenkiintoisempaa saissia on nykyään tarjolla.

  VastaaPoista
 3. Tarjoiluehdotus -sanayhdistelmä saattaa olla pakkauksessa myös sen vuoksi, ettei kuluttaja luule, että kaikki mikä kuvassa näkyy, on myös pakkauksen sisällä. Ostamalla kalakeittoa, ei saa tuoretta tilliä lautaselleen, vaikka kuvassa niin näkyykin.

  VastaaPoista
 4. No norpallahan on sita sisaanlukutaitoa. hohhoijaa

  VastaaPoista
 5. Grazie mille, tàà sun blogi on tosi hauska 40-vuotislahja, vaikka lòytàmiseen meni vuosi kymmenen kuukautta ja kaksi pàivàà :D

  VastaaPoista
 6. Itse harvoin olen edes kiinnittänyt huomiota noihin pakkauksiin sekä tarjoiluehdotuksiin. Ei koskaan ole tullut kokeiltua niitä erillisiä reseptejä. Mutta tuo pakkaus on kyllä toki tärkeä, vaikuttaa ostopäätökseen. Meillä suositaan vakuumipakkauksia, säilyy pitempään.
  https://fi.multivac.com/fi/pakkauskoneet-ja-ratkaisut/pakkausratkaisut

  VastaaPoista