tiistai 19. huhtikuuta 2011

Saarioinen, Kevyt Kartanon salaattikastike

Saarioisten kevyen salaattikastikkeen tarjoiluehdotus onkin yllättäen salaatti. Salaatti sisältää salaatinlehtiä, vesimelonia ja jotain, mikä pitkän tutkiskelun jälkeen osoittautui kukkakaaliksi. Siis kukkakaali-vesimelonisalaatti!? Kuka Helvetti syö kukkakaali-vesimelonisalaattia!? Eikä kyseessä ole mikään normisalaatti, jossa salaatinlehdet olisi revitty ja vesimeloni sekä kukkakaali paloiteltu pieniksi kuutioiksi. Ehei! Vaan salaatissa on kokonaisia salaatinlehtiä, jättisuuria meloniviipaleita ja yksi ison suupalan kokoinen kukkakaalipala. Eli korjataanpa sittenkin vähän äskeistä. Kyseessä ei olekaan kukkakaali-vesimelonisalaatti, vaan vesimelonisalaatti yhdellä kukkakaalipalalla. Siis kuka helv...?!

Saarioisilla ei näytä tosin olevan kovin suuri luottamus edes itse kastikkeeseen: tarjoiluehdotus ei nimittäin sisällä laisinkaan salaattikastiketta. Itseasiassa kuvassa ei näy pienintäkään viittausta minkäänlaiseen salaattikastikkeeseen. Oletin salaattikastikkeen kuitenkin kuuluvan tarjoiluehdotukseen, vaikka se kuvasta olikin jätetty pois.

Enää en ihmettele miksi Saarioinen päätti jättää kastikkeen kokonaan pois. Salaatinlehtien ja melonin päällä lilluessaan Kartanon kevyt salaattikastike muistuttaa lähinnä vauvan ripulikakkaa, tai jotain muuta yhtä paljon ruokahalua kiihottavaa. Ostaisitko sinä ripulikakkakastiketta? En minäkään.

Entäs sitten maku?

Maistoin ensin kastikkeetonta salaattia. Meloni oli itsessään makeaa, mutta kokonaisten salaatinlehtien kanssa natustettuna se oli kuin olisi syönyt vesimelonia kuorineen. Kukkakaali maistui kukkakaalille. Siis kuka helv...?!

Kartanon kevyt salaattikastike  olikin sitten itseasiassa ihan kelvollista epämiellyttävästä ulkonäöstään huolimatta. Se maistui miellyttävän tomaattiselle, mutta yhdessä kukkakaalipala-vesimelonisalaatin kanssa se oli ihan hirveää. Vieläkin puistattaa. Isot melonipalat ja salaattikastike eivät vain toimi yhdessä. Eihän kukaan yritä laittaa vaniljajäätelönkään päälle majoneesia kinuskikastikkeen sijaan. Se ei yksinkertaisesti toimi.

Tämä tarjoiluehdotus on silkkaa roska-astia kamaa. Ainekset on ensinnäkin jätetty ihan liian isokokoisiksi. Nyt ne ovat vain salaatinlehtiä ja melonin viipaleita kulhossa eivätkä mitään salaattia. Meloni ja salaattikastike eivät sovi lainkaan yhteen. Ja sitten vielä se yksi suupala kukkakaalia. ilmeisesti tarjoiluehdotuksen kehittäjäkin on ollut epävarma kukkakaalin sopivuudesta salaattiin: "Jos laitetaan vaan se yks pala näön vuoksi, niin luulevat että me on tehty töitäkin tämän eteen."

Älkää kokeilko tätä kotona!

2 kommenttia:

 1. Enpä ole huomannut edes katsoa, että mokoman kastikepullon kyljessä on noinkin älytön tarjoiluehdotus-kuva. Puhumattakaan että olisin testannyt kyseisen yhdistelmän... Herää vain kysymys että mitä helevettiä sitäkin etikettiä kuvatessa on oikeasti AJATELTU? Tuskinpa juuri mitään. Satunnainen "salaatti" kuva.

  Eikä mikään ihme, että on pahaa!
  Mutta, joka tapauksessa! Blogisi on aivan loistokas. Sanallinen varastosi on niin laaja ja kirjoitustyylisi niin mainio, että tämän jaksaa lukea kertaistumalta!

  Jatka hienoa työtä! & Kiitos päivän nauruista :)

  VastaaPoista
 2. Agen Poker Online Terbaik Dan Terpercaya | 24 Jam Layanan Terbaik | Proses Cepat Pasti Nyaman | 9 Games 1 ID | Real Player Vs Player No Robot No Admin | Bonus Chips 100k
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker

  VastaaPoista