perjantai 29. huhtikuuta 2011

Wasa, husman reilu näkkileipä

Tämänkertainen tarjoiluehdotus on kyllä jotain sellaista, mitä ei ihan heti tulla ylittämään. Todellinen älyvapauden riemuvoitto ja makuyhdistelmien kaatopaikka. Jostain kumman syystä näkkileipähylly tuntuu olevan järjettömien tarjoiluehdotusten paratiisi ja vaikuttaa vielä siltä että ruotsalaiset tuottavat ne kaikkein kipeimmät ideat. Näistä järjettömyyksistä Wasa husman reilu näkkileivän tarjoiluehdotus on ehkä se kaikkein kipein.

Kaupassa tutkailin Wasan näkkileipäpakettia pitkään yrittäessäni saada selville mitä tarjoiluehdotus oikein pitää sisällään. Ensi silmäyksellä selvisi, että ehdotukseen kuuluu (ylläriii!) näkkileipää, jonka päällä on ruohosipulia ja herkkusieniä. Vaikeampaa olikin sitten selvittää mitä sienten ja näkkärin välissä oleva valkoinen mössö oikein on. Ulkonäön perusteella luulin sen olevan joko riisipuuroa tai perunasalaattia, jotka molemmat tuntuivat yhtä järjettömille. Vasta kotiin tultuani rouva osasi ehdottaa päällysteen olevan kenties raejuustoa. Ja totta tosiaan, raejuustoahan se oli. Tarjoiluehdotukseen kuului siis näkkileipäviipale, jonka päällä on iso kasa raejuustoa, vähän ruohosipulia ja halkaistu, raaka herkkusieni. Niin juuri. Raaka herkkusieni.


Ruotsalaiset kuitenkin tuntuvat uskovan tähän ehdotukseen. Nimittäin etsiessäni vahvistusta raejuustoteorialle surffasin Wasan nettisivuille, josta kyseinen tarjoiluehdotus löytyi vain vähän muokattuna. Ja siinä missä suomalaiset olisivat ensin vedonneet muistamattomuuteen, sitten tietokatkokseen ja lopuksi tietämättömyyteen "juuri tässä kyseisessä tapauksessa", ruotsalaiset kertovat kirkassilmäisen rehellisesti myös tekstin muodossa mitä tarjoiluehdotukseen kuuluu. Mitä ne muutokset sitten olivat? No, herkkusienet oli pilkottu pienemmiksi viipaleiksi ja ruohosipuli oli korvattu basilikalla! Ikäänkuin näin olisi ratkennut tämän tarjoiluehdotuksen perusongelma?!

http://www.wasa.com/en/wholegrain-gallery/#/en/products/crispbread/husman/


Minkälaista se sitten oli?

Jotain ihan sanoinkuvaamattoman kamalaa. Näkkileipähän ei itsessään maistu juuri miltään. Raejuusto ei maistu juuri miltään. Herkkusienet ei maistu juuri miltään, eikä se ruohosipulikaan mitenkään kauhean voimakkaan makuista ole. Miten kukaan voisi edes kuvitella, että tällainen yhdistelmä voisi toimia? Ei voi ymmärtää.

Silti samalla ihmettelen, että miten näin mauttomista aineksista on saatu jotain näin kamalan pahaa aikaiseksi. On vaikea yrittää edes kuvailla tätä, mutta paperi jota pyöritetään mutaisessa maassa niin kauan että se vettyy liki paperimassaksi maistuisi luultavasti suunnilleen tältä. Lukuun ottamatta tietenkin näkkäristä tulevaa kuivaa rapeutta. Eli rapea, kuiva mutta kostea, mudassa pyöritetty paperi maistunee suunnilleen tältä. Naama irvessä vedin loppuun saakka. Ei ikinä enää!

Suosittelen seikkailijoille. Muut pysykööt kaukana.

8 kommenttia:

 1. Pitkästä aikaa mainion viihdyttävä blogi! Kiitos tästä o/

  VastaaPoista
 2. ei tässä meikäläisen näkökulmasta ole kyllä mitään viihdyttävää, mutta onneksi jollakin on sentään kivaa

  VastaaPoista
 3. Kyllä tämä on minun mielestäni aivan huikean hauska idea blogille, nauran täällä kotona yksikseni kun lueskelen. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 4. Kirjoitat musta ihan älyttömän hauskasti, keep on rocking!

  VastaaPoista
 5. Eikö tähän tarjoiluehdotukseen kuuluisi vielä toinen viipale näkkileipää? Kuvassa näyttää olevan kaksi päällekkäin. Ehkä paperia ei tarvitsisi pyörittää mudassa ihan niin kauan...

  VastaaPoista
 6. Agen Poker Online Terbaik Dan Terpercaya | 24 Jam Layanan Terbaik | Proses Cepat Pasti Nyaman | 9 Games 1 ID | Real Player Vs Player No Robot No Admin | Bonus Chips 100k
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker
  mcb poker

  VastaaPoista
 7. Hi ! You Amazing ! like your writing very much !
  like you wrote the ebook in it or something. I feel that you simply could do with some percent to force the message home a bit, but instead of that, that is magnificent blog. A fantastic read !
  I’ll definitely be back. SUKACROT AND ANEKAMOVIE

  VastaaPoista