tiistai 24. toukokuuta 2011

Rainbow, sinappikurkkusalaatti

Jääkaapissamme on jo useamman viikon viihtynyt Rainbow sinappikurkkusalaattipurkki, jonka kyljestä tämänkertainen, vähän kyseenalainen, tarjoiluehdotus löytyi. Minä olen muutamaan otteeseen yrittänyt selvittää, että mitä kyseinen tarjoiluehdotus sisältää, mutta täydellistä selvyyttä en ole onnistunut saamaan. Joudun siis jälleen vetämään omia johtopäätöksiäni tarjoiluehdotuksen sisällöstä.

Tarjoiluehdotukseen kuuluu etualalla kupillinen sinappikurkkusalaattia ja taustalla ilmeisesti pino lautasia, oletettavasti salaatinlehtiä (näitähän ei tarjoiluehdotuksissa ole ennen nähtykään..) ja jotain kellertävän vaaleaa. Tämä kellertävän vaalea jäi yrityksistä huolimatta tunnistamatta. Kuva on vieläpä otettu siten, että sinappikurkkusalaatti näkyy kuvassa terävänä ja tausta sumeana kuin maailma kolmen promillen humalassa, Urkin pullonpohjalasien läpi katsottuna.

Rainbow tuotepankki kertoo sinappikurkkusalaatin olevan kotimainen valmiste, joka sopii esim. hampurilaisten, makkaran ja voimakkaan liharuoan höysteeksi. Makkaraa tai voimakasta liharuokaa tuo kellertävän vaalea ei ainakaan ole. Jos oikein pinnistelemällä pinnistän niin voin yrittää nähdä kuvassa pystyssä olevan hampurilaisen tai sitten kuvausassistentin koukussa olevan käsivarren (molemmat kuulostaa todella järkeviltä!). Eli ainoa tulkinta on, että tarjoiluehdotus koostuu ainoastaan kupillisesta sinappikurkkusalaattia. Jos tarjoiluehdotukseen olisi haluttu sisällyttää myös jotain muuta, niin kai "se muu" olisi ihan oikeasti nähtävissä tarjoiluehdotuksessa?!


Meillä ei siis herkutella tänään hamppareilla, makkaralla tai mausteisella liharuualla. Sen sijaan minä vedän kupillisen sinappikurkkusalaattia napaan ja sanomattakin lienee selvää, että minä en sitten yhtään tykkää sinappikurkkusalaatista...

Minkälaista?

Osittaiseksi pelastuksekseni rouva oli viime viikkojen aikana ehtinyt tyhjentää purkin jo lähes kokonaan ja itselleni jäikin lusikoitavaksi vain pelkät jämät. Ihan kamalaa se silti oli. Makuina ovat etikka ja sokeri. Sinappi ei maistu tuossa nimeksikään. Ja ennen kuin joku ehtii itkemään, että sinappikurkkusalaatti on "aivan ihanaa", niin yrittäkääpä kiskoa sitä paljaaltaan. Hyi hitto, vieläkin etoo. Pahinta on kuitenkin nuo etikkaiset röyhtäykset mitä tuosta seuraa.


Tarjoiluehdotus olisi ollut ihan kelvollinen, jos sinappikurkkusalaatin ohessa olisi ollut vähän juustoa, tomaattia, salaatinlehtiä, pihvi, sämpylä ja amerikan ressinkiä. Silloinkin tarjoiluehdotus olisi vain parantunut jos sinappikurkkusalaatti olisi jätetty kokonaan pois.

9 kommenttia:

 1. Hienoa settiä, hienoa settiä. Täytyypä pitää silmä tarkkana kaupassa ensi kerralla, jos sattuisi löytymään jotain järjettömyyksiä sun pääsi menoksi :D

  VastaaPoista
 2. onko tuo tarjoiluastia vielä joku baarista pöllitty suolapähkinäpurkki? :)

  VastaaPoista
 3. Nerokasta pioneerityötä. Olet muuttanut nyt monen ihmisen elämän pysyvästi. Minäkin hymähdin tänä aamuna avatessani keittiön kaapin oven.

  VastaaPoista
 4. Hyvä blogi kyllä! Oletko varma, ettei se epämääräinen vaaleankeltainen ole vaikka kulhossa olevaa viipaloitua (ranskan)leipää?

  VastaaPoista
 5. Tämä on nerokkain ja hauskin blogi piiitkään aikaan!!!

  Rispektiä, dear sir.

  VastaaPoista
 6. Hauskaa tekstiä! Jäin koukkuun. :D

  VastaaPoista
 7. Kaveri fb:ssa vinkkasi. Loistava blogi. Nauratti ääneen työmatkalla tätä lukiessa.

  VastaaPoista
 8. aleksi, kuulut ilmeisesti siihen osaan kansasta, jonka astiasto koostuu pääasiassa "koff", "karjala", "karhu" ja/tai "lapin kulta" merkkisistä astioista. ja toden totta, niistä on todella näppärä nauttia aamupuuro, varsinkin ohrapirtelönä. yleisempi tapa on kuitenkin ostaa astiat kaupasta. itse suosin tätä jälkimmäistä tyyliä.

  VastaaPoista