sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Atria, silakkapihvit muusilla

Valmisateriapakkausten tarjoiluehdotukset ovat kenties niitä kaikista klassisimpia tarjoiluehdotuksia. Toistaiseksi ne on kuitenkin sivuutettu blogissa kokonaan. Tilanne korjaantuu nyt, kun kokeilussa on Atrian silakkapihvien ja muusin tarjoiluehdotus. 

Sinänsä tarjoiluehdotus ei sisällä mitään kovin eksoottista. Ehdotuksessa on lautaselle kerroksittain pursotettua perunamuusia, pari paistettua silakkafilettä, porkkanasuikaleita, mitätön määrä kastiketta, ripaus tilliä ja koristeena sitruunaviipale. Lisäksi tarjolla on ruisleipää ja tillin varsi. Haasteena onkin lähinnä keksiä, että miten saada tämä:


Näyttämään tältä:


Mutta haasteita se ihminen kaipaa ja mikäpä toisaalta olisikaan mukavampaa kuin ruokatunnilla nauttia kauniisti lautaselle aseteltua einesateriaa. Annoksen esillepanoon saa tosin varata aikaa noin puoli tuntia, joten aterian voi nauttia vaikka sitten seuraavalla kahvitunnilla, mikrossa lämmitettynä luonnollisesti. Ellet sitten tee esivalmisteluja jo kotona.

Tarjoiluehdotuksen toteuttamiseksi tarvitset:

-Pikkulautasia 4 -5 kpl
-Saman verran lusikoita
-Paistinpannun
-Paistolastan
-Leikkuulaudan
-Leikkuuveitsen
-Siivilän

Lisäksi tarvitset vettä, öljyä, sitruunaa ja tilliä. Lämmittämishommiin tarvitset liettä ja mikroaaltouunia. 

Erottele aluksi varovasti muusi, porkkanat ja silakkapihvit omille lautasilleen esimerkiksi pikkulusikalla. Huomaa, että astian pohjalla olevat ylimääräisten limojen pitäisi merkata kastiketta.


Huuhtele porkkanoista ylimääräiset mönjät juoksevan veden alla.


Tee sama käsittely silakoille.


Paista pihvit rapeiksi pannulla.


Lämmitä muusi mikrossa.


Tunge kuuma muusi pursottimeen ja totea, että lämmittäminen etukäteen oli virhe.


Pursota muusi lautaselle viiruiksi ja yritä olla polttamatta sormiasi.


Nakkaa soosikipon pohjalle ripaus tuoretta (nahistunutta) tilliä sekä pieni loraus vettä.


Kiehuta soosi kuiviin mikrossa ja toista vesikäsittely.


Nostele pihvit muusiviirujen päälle, lisää muutama porkkanasuikale ja pikkulusikallinen kastiketta. Huomaa, että silakkapihvit asetellaan nahkapuoli ylöspäin, aivan kuten kuvassa ei näy.


Koristele ohuella sitruunaviipaleella ja tarjoa ruisleivän ja kuivahtaneen tillin kanssa.


Hyvää ruokahalua!

14 kommenttia:

  1. Loistavaa :) Vähän niinku näissä vanhoissa Kaenkky.comin jutuissa.

    http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=54
    http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=88

    VastaaPoista
  2. Eli helpommalla pääsee kun tekee koko annoksen itse ihan alusta asti. :)

    VastaaPoista
  3. Heh, en edes huomannut, että tuossa oli pihvitkin :D

    VastaaPoista
  4. Löysin blogin vasta äsken ystävällisen vinkin ansiosta ja muutaman luettuani nauan vatsa kippurassa. Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Oliko tuo tilli ihan oikeasti mukana pakkauksessa? o_O Tämä oli taas hyvä muistutus siitä, miksi en osta valmisruokia kaupasta....

    VastaaPoista
  6. Loistavaa! Myös monet muut eines"herkut" ovat kohtuullisen haastavia saada samannäköisiksi kuin ns. tarjoiluehdotus. Hyvänä esimerkkinä tulee mieleen samaisen Atrian lihapullat ja muusi... Uutena ideana sulle ns. purkkicroissantit. Niidenkään tarjoiluehdotus ei ole kovin kovin kummoinen, mutta minä en ole koskaan onnistunut saamaan niistä edes lähellekään sen purkin kyljen näköisiä otuksia... :D Vaikka hyviä ne on, ei sen puoleen...

    VastaaPoista
  7. Tuo tillinvötkäle leivän päällä kruunaa kyllä koko komeuden! Hahahahahah!

    VastaaPoista
  8. Minusta näyttäisi siltä että tarjoiluehdotuksessa pöydälle olisi ripoteltu kokonaisia pippureita vai näkevätkö silmäni väärin?

    VastaaPoista
  9. Ei jumankekka! Tämä on niin perusteellista ja pyyteetöntä duunia. Ja ruokabloggaksen huippua.

    VastaaPoista
  10. ruokabloggauksen huippua, todellakin.

    VastaaPoista
  11. Silakoiden huuhteleminen juoksevan veden alla, fileet pääsivät ennen syödyksi(?) tulemistaan vielä kerran oman elementtinsä pariin. Jalomielistä. :)

    VastaaPoista
  12. Todellista valmisruokaa! Mainio innovaatio :)

    VastaaPoista