keskiviikko 31. elokuuta 2011

Pirkka, sitruunatee

Minun olisi pitänyt tajuta sillä hetkellä, kun kaupassa tartuin Pirkka sitruunateepakkaukseen, että tämän tarjoiluehdotuksen testaaminen on ihan yhtä hyvä idea kuin mennä aamuyöllä grillijonoon aukomaan päätään punaisimman niskan omistavalle natsille. Veren sijaan tosin kerjäsin nenästäni räkää.

Nyt pää onkin sitten jo muutaman päivän ollut täynnä räkää. Lisäksi lihaksia jomottaa, aivastuttaa, yskittää ja väsyttää. Viime yönä nousi vielä kuumekin, joten tämä päivä on mennyt sängyssä makoillessa.

Olen aivan varma, että syy sairastumiseen on tee. Minä en nimittäin normaalisti juo ollenkaan teetä, saati että ostaisin sitä kaupasta. En edes pidä teestä. Minä en myöskään normaalisti sairastu. Minulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa milloin minulla olisi viimeksi ollut flunssa. Kuumeessa olen ollut edellisen kerran vuonna 2003. Kyseisestä kerrasta todettakoon, että se oli ikimuistoinen vatsatauti (nimimerkillä vuodevaatteet ja kahdet kalsarit pesuun yhden illan aikana).

Mutta jos sitten jostain kumman syystä satun sairastumaan, niin silloin juon teetä litratolkulla. Tee helpottaa mukavasti tukkoista oloa ja flunssaisena se alkaa jotenkin maistuakin ihan hyvälle.

Immuunijärjestelmäni joutui siis selvästikin syvään shokkitilaan, kun tartuin tuohon teepakkaukseen kaupassa. Ilmeisesti se kuvitteli, että minä en luota kylliksi sen tautien torjuntakykyyn ja että hankin teepakkauksen valmiiksi syyslentsua varten. Kostoksi se päätti tiputtaa puolustustasoa niin paljon, että pöpöt pääsevät takuulla iskemään täysillä ja onnistuikin siinä erinomaisesti.

(Sillä, että seisoin viime perjantaina kolme tuntia vesisateessa ilman sadevaatteita, kun seurasin torilla ilmakitarafinaalia, ei tietenkään ole mitään tekemistä sairastumisen kanssa. Eikä sillä, että osastomme henkilökunnasta noin 80 prosenttia on parhaillaan kipeänä. Teestä tämä johtuu.)

Nyt kun olen täysin aiheellisesti siirtänyt vastuun sairastumisestani Keskolle, niin on aika mennä itse asiaan.

Tarjoiluehdotukseen kuuluu pari kupillista teetä, sitruunaviipaleilla varustettuna. Toistaiseksi kuulostaa siis aika lupaavalle, mutta sitten ajetaan ryminällä metsään. Teekuppien lisäksi tarjoiluehdotukseen kuuluu nimittäin halkaistu sitruuna. Itse olisin ehkä laittanut tarjoiluehdotukseen jotain keksejä tai vaikka voileipiä, mutta tässä on sitruuna ja tällä mennään.


Ylhäällä mainitusta syystä taloudestamme ei luonnollisesti löydy teekuppia, joten kahvikuppi sai kelvata. Sen vuoksi sitruunalle tuli hieman ahdas olo:


Teen oma sitruuna-aromi oli aika mieto ja sitruunaviipale toikin mukavasti lisämakua ja kirpeyttä. Eli tältä osin tarjoiluehdotus oli oikeastaan erinomainen. Tätä voisin kokeilla uudestaankin, vaikka en tosiaan mikään teen ystävä ole (tarjoiluehdotusta testatessa olin siis vielä terve).  Tietenkin on vähän hölmöä maustaa sitruunateetä tuoreella sitruunalla, mutta kokeilkaa ihmeessä vaikka jollain muulla teellä.

Sitruunan puoliskot olivatkin sitten haastellisempi tehtävä. Sitruunassa pitäisi olla noin kuusi prosenttia sitruunahappoa, joka siis aiheuttaa sitruunan happamuuden (sitruunahappo tunnetaan myös koodilla E330). Luulen kylläkin että juuri tässä yksilössä sitruunahappoa oli kuutisenkymmentä prosenttia. Teoriaani tuki myös havainto, että pari tuntia myöhemmin poskeeni oli ilmestynyt reikä ja hampaan tyngät alkoivat putoilla suustani. Vai tapahtuiko se sittenkin siinä unessa, jonka näin yöllä? Samassa unessa muuten keksin nerokkaan yksinkertaisen keinon, jonka avulla nettisivustoilla voi rikastua todella helposti. Valitettavasti en vain muista sitä enää, ilmeisesti kyseessä ei kuitenkaan ollut tarjoiluehdotus-aiheisen blogin pitäminen.

Sitruunan syöminen oli oikeastaan aika hämmentävä kokemus. Jokainen happamansuolainen lusikallinen väänsi naaman hirvittävään irvistykseen, mutta toisaalta ei oikein malttanut lopettaa keskenkään: Josko se seuraava lusikallinen maistuisi jo vähän paremmalta. Vähän kuin oikein kirpeät hedelmäkarkit, jotka liuottavat kielestä kaikki makunystyt mukanaan ja kuitenkin niitä on pakko syödä. Tai apteekkarin salmiakki, aivan kamalan pahaa, mutta kuitenkin ostan sitä aina jos jostain löydän. Eli siis tämä osio tarjoiluehdotuksesta oli kamalan pahaa, mutta joku kieroutunut himo sitruunaan silti jäi.

Lähikauppakin olisi vielä auki. Sieltä saa sitruunoita. Lienee aika mitata kuume.


21 kommenttia:

 1. Yksi kiinnostava tarjoiluehdotus voisi olla Saarioisten kasvispyörykät ihmeellisine porkkanahuituloineen, ja tietysti ruusua unohtamatta! -> http://www.saarioinen.fi/tuotteet/tuotehaku/?TUOTEID=3136

  VastaaPoista
 2. Tämä blogi on kyllä aivan mainio! Suupielet korvissa saa lukea aina :)

  VastaaPoista
 3. Onnea lukijoista! 666 on varsin hieno saavutus!!

  VastaaPoista
 4. Sivuhuomautuksena: vesisateessa seisomisen aiheuttama flunssa on pääosin urbaani myytti joka elää sinnikkäästi pääosin Aku Ankan pitkäjänteisen aivopesun ansiosta. Itse pistäisin panokset työpaikkatartunnalle.

  VastaaPoista
 5. Mun lempparitee! Tarjoiluehdotus jäänyt kokeilematta ja arvion perusteella jää myös jatkossa kokeilematta, sillä oon jo ennestään kipeä.. Tervehtymistä!

  VastaaPoista
 6. :D :D :D (Ai hitto että väsyttää muttei voi rauhoittua ja levätä ku naurattaa...)

  Kiitos mainioista blogista! :)

  VastaaPoista
 7. Voi sitruunasiivua, jolle tuli ahdas olo :D

  VastaaPoista
 8. "Sivuhuomautuksena: vesisateessa seisomisen aiheuttama flunssa on pääosin urbaani myytti joka elää sinnikkäästi pääosin Aku Ankan pitkäjänteisen aivopesun ansiosta. Itse pistäisin panokset työpaikkatartunnalle"

  Juu ei vesisateesta sairastu, mutta se kylmettyminen voi EDESAUTTAA jo saadun pöpön kehittymistä.
  Eli jos sinussa on joku flunssapöpö, et välttämättä ikinä saa sen kummempia oireita, mutta jos edesautat asiaa vaikkapa uimalla kylmässä vedessä (tätäkin aina sanotaan että on ollut uimassa ja siksi on kipeä.. Ööö.. entäs avantouimarit, eikö heidän pitäisi sitten aina olla kipeänä tuolla teorialla?) niin saatat olla pian kuumeessa ja kamalassa räkiksessä.

  VastaaPoista
 9. Moikka ! Blogissani on tunnustus sinulle :) http://pikkujuttuja.blogspot.com/2011/09/syyskuu-syyskuu-ja-tunnustukset.html

  VastaaPoista
 10. Moikka, mullakin on sulle tunnustus blogissani: http://movemeliikuttaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. http://raitistailmaa.blogspot.com/
  Lisäilin sinun blogisi listaukseeni, on tämä vain niin maanmainio Q__Q !

  VastaaPoista
 12. Pirkalla on muitakin mahtavia tarjoiluehdotuksia. Muun muassa kasvisliemivalmiste: http://www.pirkka.fi/tuotteet/61704-pirkka-kasvisliemivalmiste-12-kpl120-g
  Sitä lihaliemivalmisteen tarjoiluehdotusta en viitti edes tosissani mainostaa.

  VastaaPoista
 13. Löysin blogiisi Tradenomiliiton tuoreen jäsenlehden välityksellä :) (tiedoksi vaan)

  Mielettömän hauska!

  VastaaPoista
 14. Kiitos tästäkin perusteellisesta analyysistä. Lisäksi, otin erivapaudet linkittää hengentuotoksesi omaani.

  VastaaPoista
 15. Haha pakko tulla sanomaan että siisti blogi, huppu idea - jatka sammaan malliin!

  VastaaPoista
 16. Oon seurannut blogiasi kesästä asti, kun tämän sattumalta löysin :) Ihan huippu! Joko pian tulee syyskuullekin tarjoiluehdotusjuttua? :D

  VastaaPoista
 17. Aika tukalat oltavat tosiaan tuolla viipaleella tuossa pienessä kupissa :)

  Itsehän tykkään sitruunasta joten olisin pistellyt toisenkin ihan tuosta vaan.

  Ja sitruunatee on ainoa tee joka on ihmisravinnoksi kelpaavaa.

  VastaaPoista
 18. MP heittikin tuolla hyväksi tarjoiluehdotukseksi tuon pirkan kasvisliemen. Kysymys kuuluukin, missä on se kasvisliemi.

  Lihaliemen tarjoiluehdotusta en minäkään halua ehdottaa, vaikkakin mielenkiintoinen sekin :D

  VastaaPoista
 19. Kiitos nauruista, jälleen! Tästä hyvästä: http://tilauksessaelama.blogspot.com/2011/10/tunnustus-tosioliolle.html

  :)

  VastaaPoista
 20. fiilis kuin omassa suussa olisi sitruunalohko lukiessa. hah :D

  VastaaPoista
 21. Se, että himoitsee sitruunaa kipeänä ollessaan on luonnon tapa sanoa, että anna mennä. Siis siinä on paljon flunssa helpottavia juttuja, näin luin jostain.

  Mutta yleiskiitos blogista, taas tänä yönä silmät kyynelissä hihitellyt.. Harmi vaan, että muut jo nukkuu, muuten olis voinu päästellä enemmänkin ;)

  VastaaPoista