keskiviikko 3. elokuuta 2011

Aino, mustikkapiirakkajäätelö

Aino-jäätelöiden tarjoiluehdotuksia on ehdottanut jo niin moni lukija, että lienee aika kokeilla yhtä sellaista. Oikeastaan olisin voinut valita joka Ainoan jäätelöpakkauksen, mutta tämä tuntui tähän hetkeen sopivimmalta. Näillä tarjoiluehdotuksillahan ei ole mitään tekemistä oikeiden tarjoiluehdotusten kanssa, vaan joku vatipää on jälleen varmuuden vuoksi nakannut merkinnät pakkausten kylkeen. Aino-jäätelöiden tarjoiluehdotuksiin kuuluukin mm. suklaata ja maitoa (maitosuklaajäätelö), kanelitankoja ja omenia (uuniomenajäätelö)  sekä lakritsia ja vaniljankukka (lakritsijäätelö). Itse jäätelöitä tarjoiluehdotuksista on tietenkin aivan turha hakea.

Kokeilussa olevan mustikkapiirakkajäätelön tarjoiluehdotukseen kuuluu palanen mustikkapiirakkaa, muutama tuore mustikka ja mukana möllöttää myös pari mustikan lehteä.

Mustikkapiirakkajäätelöstä sen verran, että mustikkapiirakan makuinen jäätelö kuulostaa enemmän kieroutuneen kemistin laboratoriokikkailulle kuin oikeasti järkevälle tuotteelle. Mustikkapiirakka vs. mustikkapiirakkajäätelö on vähän kuin luomu vs. silikoni: Toinen on aito, toinen ei. Mutta makunsa kullakin.


Rouva vastasi leipomishommista, siksi piirakka ei muistuta ehdotettua piirakkaa alkuunkaan. Mustikkapiirakkaa se kuitenkin on ja sillä hyvä.


Tuoreet mustikat poimin kerrostalomme takapuolella olevasta pienestä metsiköstä (piirakkaan menneet tulivat pakastimesta). No, saattaa ne olla juolukoitakin. Tai variksen marjoja. Puolukoita ne eivät kuitenkaan melko varmasti ole. Marja kuin marja, meillä ei olla turhan tarkkoja.

Kyseinen metsikkö muuten toimii opiskelijoiden, koirien, juoppojen ja kaikkien muidenkin vajakkien kuseskelupaikkana. Eli hyvin lannoitettuja nuo hedelmät ainakin ovat, reviirimerkinnät voi miltei haistaa.

Typeryydestään huolimatta tämä menee väkisinkin miellyttävien tarjoiluehdotusten osastolle. Piirakassa oli tosin liikaa sokeria ja pohja jäi kuivak... ...Eikun, siis rouvahan lukeekin tätä blogia... Mustikkapiirakka oli siis erinomaisen hyvää (no, oli se ihan oikeastikin)! Hyviähän nuo marjatkin toki olivat, lehdet sen sijaan olivat kitkeriä ja sitkeitä (se johtuu varmaan siitä ureasta).  Hämärän peittoon kyllä jäi miksi mustikkapiirakan kanssa pitäisi tarjota vielä tuoreitakin mustikoita, tai sitten niitä lehtiä.

Jäätelö, tai vaikka vaniljakastike olisi tietenkin tehnyt tästä tarjoiluehdotuksesta vielä maukkaampaa (ja noiden mustikan lehtien skippaaminen). Jäätelöksi olisin tosin valinnut jotain muuta kuin tuota mustikkapiirakkasimulaatiota.

Kaikesta huolimatta, tämä oli kuitenkin tähän mennessä testatuista tarjoiluehdotuksista Ainoita, joita nauttii mielellään.

23 kommenttia:

 1. Mutta etkös sinä tykännyt Ohuen Ohuen kalkkunaleikkeenkin tarjoiluehdotuksestakin. Sitä paitsi kuivattujen hedelmien tarjoiluehdotuskin taisi olla aika hyvänmakuinen.

  VastaaPoista
 2. Kuivatuista hedelmistä tulikin mieleen Rainbow hedelmä muromysli. Siinä on kans tosi järjellinen tarjoiluehdotus kun on kulhossa sitä muromysliä kuivine hedelmäkikkareineen ja lisäksi on samoja hedelmiä tuoreina paloina. Tuoreena löytyy mm. palasia kookospähkinää (lähinnä kuorta) ja muita eksoottisia herkkuja. Voisit kokeilla miten tämä todellisuudessa toimii :D

  VastaaPoista
 3. Juuri avasin tämän blogin tullakseni ehdottamaan Aino-jäätelöä, tarkalleen ottaen valkosuklaa-vaniljaa...
  Huvittavinta on, että näiden jäätelöiden pakkaukset itse asiassa ovat kauniita ja makunystyröitä viehättäviä - ainoa virhe on se tarjoiluehdotus-maininta :DDD

  VastaaPoista
 4. Sitten toisaalta voi mennä ihan toiseen laitaan, kuten esimerkiksi Xtra kalapalojen tarjoiluehdotuksessa: http://www.omatmerkit.inex.fi/default.asp?viewID=1474&productID=1079
  Mitä sitä suotta kalaa esim. sulattamaan tai mitenkään valmistamaan :)

  VastaaPoista
 5. testaa rainbown riisikakkuja. esim mauttomien tarjoiluehdotukseen kuuluu kuiva riisikakku jonka päällä on muutama siivu kurkkua, nokare raejuustoa sekä joku rehu. ja toki löytyy myös chilimaustettuja riisikakkuja!

  VastaaPoista
 6. Minun silmäni näkisivät, että varsinainen jäätelö on kyllä tarjoiluehdotuksessa. Siellähän se kököttää, mustikkapiiraslautasen ja mustikoiden (sekä lehden) alla. Kätevästi!

  VastaaPoista
 7. Hei, yks tarjoiluehdotus olis esim. Kantolan suklaakaurakeksit. Katoppas niiden pakettia.. Löytäisitkö mistään kauraa tai mitä kuivakkaa jyvää tuo nyt ikänä onkaan..?

  VastaaPoista
 8. Muuten onnistunut testi, mutta sen verran vattumainen välimerkinnussija pitää olla että toistaiseksi vammaiseksi ei lueta juoppuja tms. Ja mun vammainen lapseni ei harrasta juoppojen, koirien, opiskelijoiden ja muiden kanssa pihoille kuseskelemista. Eli snadisti tsemppiä sanavalintohin - aikuinen ihminen voi näyttää mallia :)

  Muuten erinomainen tyyppaus!

  VastaaPoista
 9. arvoisa vattumainen äiti! esitit hyvän pointin ja olen kanssasi samaa mieltä. tämän blogin tarkoitus on pelkästään viihdyttää, eikä tuottaa mielipahaa kenellekään, siksipä editoinkin kyseisen kohdan tekstistä.

  VastaaPoista
 10. Pirkan kasvisliemivalmisteen tarjoiluehdotus näyttää herkulliselta.

  VastaaPoista
 11. Hatunnosto sinulle Söör Teddypunkkari!
  Nyt voin fanittaa vielä asteen enemmän sun tarjoiluehdotuksia!

  Aurinkoisia syyspäiviä ja kurmeenkarmeita makuja :)

  VastaaPoista
 12. Kyllä taas päivä oli pelastettu kun juttusi luki. Lentävää tekstiä mitä jaksaisi pidempäänkin lukea. Rainbown pastakastikkeet ovat myös aika radikaalisia tarjoulu ehdotuksia ;) välillä miettii eikö nämä ehdotukset ole jo asiakkaalle väärän mielikuvan luomia.

  VastaaPoista
 13. Sun pitää ehdottomasti tehdä tarjoiluehdotus Lidlin kaakaosta. Missä ne väittää tarjoiluehdotuksena apinaa makaamassa riippumatossa varvastossut jalassa.
  (kuva: http://fintov.com/image/cache/data/Soft%20drinks/cocoa/x_911c8d77-120x120.jpg)

  VastaaPoista
 14. Hieno blogi!

  Piirakasta mustikkapiirakassa sen verran, että esim. Ben&Jerry's -jäätelöissä on monessa mukana taikinaa, oikeasti, ja ovat erittäin herkullisia. Suosittelen maistamaan esim. laatua "Cookie Dough". Lemppari!

  VastaaPoista
 15. Lomautetulle inssille huomautuksena, että mainitsemassasi kaakaopussissa ei ole kyse tarjoiluehdotuksesta.

  Sen sijaan Lidlin uutuus, suklaamaissihiutaleet tarjoaa mielenkiintoisen tarjoiluehdotuksen: maissihiutaleita, maitoa, suklaata ja tuore maissintähkä. Kuvasta päätellen nimenomaan tuore, ei kypsennetty.
  Itse maissihiutaleet olivat yllättävän hyviä aikuiseen makuun, ei sellaista sokerimössöä kuin olisi voinut luulla. Tosin söin ne ilman suklaata ja maissintähkää.

  VastaaPoista
 16. Tyttelille tiedoksi: Lidlin kaakaossa lukee tarjoituehdotus apinan kohdalla. :D No mua naurattaa vaan tuollaiset jutut. Sori.

  VastaaPoista
 17. Okei, koitin vain netin tarjoamasta kuvasta tiirailla tekstiä. :D Myyköhän Lidl sitten niitä apinoitakin?
  En taida uskaltaa lähikaupassa tuota pakettia lähemmin katsella, hulluna pitävät jos siellä alan yksinäni nauraa.

  VastaaPoista
 18. Blogiasi hetken luettuani aloin miettiä, että onko jonkinlainen selventävä pakkausmerkintä todella pakollinen silloin, kun kuvalla yritetään yksinkertaisesti selventää, miltä tuote maistuu? Tämä itse asiassa koskee useaa testaamaasi tarjoiluehdotusta. Siis, jos jäätelö maistuu mustikkapiirakallta tai dippikastike valkosipulilta, saako kuvan tästä maun alkuperästä laittaa pakettiin ilman mitään erillistä selvennystä? Voihan toki ajatella, että kuluttajaa johdetaan harhaan jos paketissa on kuva piiraasta, mutta sisällä onkin jäätelöä. Jos selvennys on pakko olla, mitä muuta sanaa kuin "tarjoiluehdotus" voisi käyttää? "Attention, dear customers! This is what our product should taste like." Tai ehkä "maun visualisointi" voisi hoitaa homman kotiin?

  Mikäli taas muuta sanaa kuin "tarjoiluehdotus" ei yleisesti hyväksytä yllämainittujen kuvien selventämiseen, silloin näiden kuvien pilkkaamiselta putoaa pohja. Enemmän naurattavat todelliset oudot tarjoiluehdotukset kuin kuvat, joiden tematiikka on aiheen kannalta relevanttia mutta lainsäädännön vuoksi pakko merkitä tarjoiluehdotukseksi.

  Joka tapauksessa nostan peukut pystyyn, hauska on blogi!

  VastaaPoista
 19. arvoisa descartes!

  ajattelet, olet siis olemassa.

  tietääkseni lainsäädännössä ei sanota pakkausmerkinnöistä yhtään mitään. evira sen sijaan edellyttää, että pakkausmerkinnät eivät saa johtaa kuluttajaa harhaan. jos pakkauksen kuvassa tuotteeseen on lisätty jotain, jota myyntipakkauksessa ei ole (vaikkapa einespitsa, jonka päällä on tuoretta basilikaa), täytyy pakkauksesta löytyä tarjoiluehdotus-merkintä.

  käytännössä "kun kuvalla yritetään yksinkertaisesti selventää, miltä tuote maistuu", niin merkintää ei tarvita. esimerkkinä vaikka juuri nyt edessäni oleva ingmanin kahvijogurtti, jonka pakkauksessa on kuva kupillisesta kahvia ilman tarjoiluehdotus-merkintää.

  ylipäätäänkään pakkausten tarjoiluehdotuksia ei ole tarkoitettu kirjaimellisesti otettavaksi. niiden tarkoitus on tehdä pakkaus myyvemmän näköiseksi. blogi lähtikin ajatuksesta, että entäpä jos joku ottaisikin tarjoiluehdotukset tosissaan.

  VastaaPoista
 20. Kokeilehan Pirkan hapankorppuja - en ole koskaan oivaltanut, miten ne on saatu rullattua kuten kuvassa! :(

  VastaaPoista
 21. Surulle tuohon ylle että hapankorput kyllä saa rullattua varsin näppärästi kun ne ensin kostuttaa. :) esim. http://www.deliporo.fi/ruokaohjeet.asp?id=187

  VastaaPoista
 22. Ooh, uutta oppii joka päivä. :D Ei kun hapankorppuja rullaamaan vaan sitten...

  VastaaPoista